Herkkishetki herkille koirille

Onko koirasi herkkä ja jännittää helposti? Koiran elimistö käy täysillä ja on ikään kuin valmiina taistelemaan tai pakenemaan tarvittaessa. Tämä voi ajanoloon vaikuttaa koiran terveyteen heikentävästi ja lisätä erilaisia stressivaivoja kuten ihmiselläkin.

Voimme lempeää Tellington Ttouch -tekniikkaa käyttäen totuttaa koiraa vähitellen rentoutumaan ja laskemaan stressitasoaan. Käsittely ei varsinaisesti kohdistu lihaksiin kuten hieronnassa, vaan kevyellä ympyränmuotoisella kosketuksella vaikutetaan ihon painetta aistiviin reseptoreihin, jotka sijaitsevat aivan ihon alla. Rauhoittava kosketus vaikuttaa parasympaattisen hermoston toimintaan, jolloin koira rauhoittuu ja elimistö saa levätä edes tuokion verran. Toki koiran tottuminen voi viedä aikaa, mutta maltilla saamme vähitellen tuloksia.

Mikäli voit järjestää rauhallisen tilan ja hetken kotonasi, voin tulla luoksesi, jolloin koiralla on turvallinen ja tuttu ympäristö. Jos sinusta tuntuu paremmalta tulla omaan hierontatilaani, järjestämme lepuuttavan hetken koirallesi luonani.