Huolla koiraasi, hyödytte molemmat
Klassista perushierontaa koirallesi
Monet ehkä ihmettelevät miksi koiraakin pitäisi hieroa. Vastaan tähän että samoista syistä kuin ihmisiäkin. Varmaan lähes jokainen joka on hierontaa kokeillut voi sanoa että se tuntuu hyvältä ja rentouttaa. Miksi tätä mahdollisuutta ei tarjoaisi myös omalle lemmikilleen? Me olemme loppujen lopuksi anatomialtamme erittäin samankaltaisia, koirat ja me ihmiset, joten paljolti se mikä pätee ihmiseen, pätee koiraankin ainakin kun ajatellaan hierontaa. Paitsi ehkä että koiran käsittely on tehtävä hellävaraisemmin ja koiraa kuunnellen, tämä asiakas kun ei kerro puhuen mitään tuntemuksistaan, eleillään sitäkin enemmän.
Harrastaville koirille on hyväksi pitää koira sellaisessa kunnossa, että lihakset toimivat
eivätkä ole kireät ja jumiset. Silloin ovat vaarana esimerkiksi lihasrevähtymät, joiden
paraneminen saattaa viedä paljonkin treenausaikaa ja kilpailujakin voi mennä sivu suun.
Lisäksi voidaan tarvita eläinlääkärin apua, joka yleensä on kalliimpaa kuin hierojan hoito.
Hyvällä lämmittelyllä ja verryttelyllä ennen ja jälkeen treenien saadaan minimoitua vammariskejä
ja säännöllinen huollattaminen hierojalla lisää lihasten mukautumiskykyä tositoimissa.
Metsästäville koirille hieronta on ensiarvoisen tärkeää, koirat liikkuvat todella paljon ja kun lihakset on huollettu vältytään monilta ongelmilta.
Näyttelykoirille voi hieronnasta olla hyötyä, saadaan liikkeet joustaviksi ja rennommiksi ennen näyttelykoitosta. Tilanne on myös yleensä aina stressaavaa aikaa, vaikka koira olisi tottunutkin näyttelykävijä. Mikäpä silloin olisikaan mukavampaa kuin koiran rentouttava käsittely koitoksen jälkeen!
Ei ehkä tulla ajatelleeksi, että myös stressi voi jumittaa lihaksia samoin kuin harrastuksetkin, vaikka koira ei tavallaan liikukaan. Myös kovin arka ja varovainen koira on yleensä jonkinlaisessa valmiustilassa ja hieronnasta saadaan helpotusta jännitykseen ja koira voi rentoutua sekä mieleltään että lihaksistoltaan. Myös rescuekoirat kuuluvat usein tähän ryhmään ja ovat lähellä sydäntäni, on hienoa saada auttaa myös heitä joilla on ollut rankka elämä. Arkojen koirien kanssa edetään aina hitaasti, tuloksia saadaan vähitellen.
Vaikka mitään erityistä ei koiransa kanssa harrastaisikaan, on silti mukavaa tarjota sille mahdollisuus rentoutumiseen ja lihasten hoitoon. Myös pentua voi totuttaa hieronnan avulla siihen että vieras koskee, siitä on hyötyä esimerkiksi jos koiraa on ajateltu näyttelyihin. Pentukoira myös oppii hahmottamaan kehoaan hieronnan myötä. Varsinaisesti pentu ei vielä hierontaa tarvitse, joten se voidaan muokata enemmänkin totuttelu- ja harjoittelumuotoiseksi.
Otathan huomioon, että hieronta on tavallaan prosessi ja voi olla että koirasi tarvitsee ensin totuttelua kuten minkä tahansa uuden asian suhteen. Aluksi ei ehkä paljoa saavuteta, mutta pikkuhiljaa edeten päästään tehokkaampaan hoitoon. Toki monet koirat pötköttelevät jo heti alusta alkaen hoidettavana, mutta koiran reagointi on otettava huomioon ja koiraa kuunnellen ja katsellen edetään.
Klassista perushierontaa koirallesi!
Käsittely kohdistuu pääasiassa lihaksiin joita käsitellään erilaisilla rytmikkäillä ja liikkuvilla otteilla. Otteet sekä muokkaavat että venyttävät lihaskudosta ja ne ovat täsmälleen samoja joita myös ihmishierojat käyttävät. Klassiseen hierontaan voidaan tarvittaessa yhdistää muita käsittelyjä kuten venytyksiä ja mobilisointia. Klassinen hieronta on konstailematonta peruskäsittelyä, sitä on aikojen saatossa jo tutkittu melko paljon ja se on turvallista lemmikillesi.