Käytössäni on Handy Cure -laserhoitolaite. Se tuottaa matalatehoista lasersäteilyä, sykkivää infrapuna-säteilyä, näkyvää punaista valoa ja staattista magneettista säteilyä. Nämä ominaisuudet yhdistämällä saadaan aikaan nopea terapeuttinen ja kliininen parantava vaikutus suhteellisen lyhyellä hoitoajalla. Laserista saadaan yleensä paras hyöty jos hoito voidaan ottaa sarjana.

Laserhoito on erityisen tehokas tilanteissa joissa kudos tai solukko on tulehtunut. Tulehdus johtuu kudoksen heikentyneestä verenkierrosta. Tämä aiheuttaa soluihin hapenpuutetta eli iskemiaa. Laserhoito parantaa paikallista verenkiertoa, joka vähentää oleellisesti hapenpuutetta samalla lieventäen kipua.

Myös nivelvaivoissa laser on käyttökelpoinen, se ei toki paranna niveltä, mutta auttaa lievittämään kipua. Myös jos lihas on niin kipeä, että koira ei anna koskea siihen, voidaan hoito aloittaa laseria käyttämällä, jolloin kipeään alueeseen ei tarvitse koskea.

Laserhoitoa voidaan käyttää joko ainoana hoitomuotona tai yhdistettynä hierontaan, venyttelyihin tai mobilisaatioon. Laserhoito on ei-kajoavaa joten se on kivutonta, siinä ei ole sivuvaikutuksia ja matalateholaser on myös täysin turvallinen.