Joitakin huomioonotettavia asioita:

Koirahierontaa tulisi käyttää mieluiten yleensäkin ennaltaehkäisevänä hoitona, koska silloin saadaan terveet kudokset kestämään mahdollisimman hyvin rasitusta. Lihasten palautuminen tapahtuu nopeammin, jos aineenvaihdunta ja verenkierto ovat vilkkaita.

Hyviä syitä tulla hierontaan:

- perus lihashuolto
- lihas- ja kudossairaudet
- rasitusvammat, lihasten surkastuminen
- arvet, sidekudosmuodostumat
- lihasjännitykset
- väsyneet tai tukkoiset lihakset
- kilpailuihin valmistava ja palauttava hoito
- rauhoittuminen, sosiaalistuminen
- iäkkään koiran hemmottelu
- pentukoiran totuttaminen vieraan kosketukseen
- pentukoiran kehonhahmotus

Jos koirallasi on sairauksia, tai se on tiineenä tai juoksuaika on menossa, tai jos epäilet esimerkiksi kuumetta, ei hieronta ole suositeltavaa. Kerro aina aikaa varatessasi koirahierojalle koiran terveystilanne ja ongelmat, koska sen mukaan katsotaan hieronnan soveltuvus.

Pidä koiran ruokinnassa ainakin parin tunnin tauko ennen hierontaa ja käytä se tarpeillaan. Mikäli tulet hierontaan autolla kylmään vuodenaikaan, varaa koiralle paluumatkan ajaksi lämmin takki päälle. Hieronnan jälkeen olisi hyvä, että lihakset pysyvät lämpimänä eivätkä jännity uudestaan kylmässä autossa. Aineenvaihdunta kiihtyy hieronnan jälkeen, joten koiralla voi olla asiaa tarpeilleen melko pian. Kevyt ja irroitteleva lenkki ei ole pahitteeksi loppupäivän aikana, mutta älä vie koiraa rankalle lenkille tai lajitreeneihin hierontapäivänä. Veden antaminen on myös todella tärkeää.

Lili_takki_paalla.jpg