Bene Statera!®

Bene statera on latinaa ja tarkoittaa hyvän olon tasapainoa. Tätä hyvää oloa perinteinen jäsenkorjaus välittää koirallesi ja huoltaa samalla sen kehoa. Liikkuessa ja harrastaessa koiran tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuu kuormitusta ja rangan ja nivelten toiminnat saattavat joutua virheasentoihin. Myös vähemmän liikkuvat koirat hyötyvät irrottavasta ja rentouttavasta hoidosta.

Perinteinen jäsenkorjaus on mobilisaatiohoitoa joka avaa ja tasapainottaa koiran koko kehoa. Hoito on pehmeää ja luontaisia liikeratoja hyödyntävää, eikä hoito sisällä koskaan minkäänlaisia niksautteluja tai otteita jotka ylittävät koiran luonnollisen tavan käyttää itseään. Mobilisointi lisää nivelten aineenvaihduntaa ja edesauttaa ylläpitämään nivelten normaaleja liikeratoja.

Jäsenkorjaus on suomalaista perinnetietoutta, joka on nykyään voitu yhdistää ihmisten lisäksi myös koirien hoitoon. Tarja Tirkkonen on kehittänyt Tarja Tirkkonen Concept -hoitopalvelun, johon kuuluu Bene Statera! ® -perinteinen jäsenkorjaus myös koirille. Käytän jäsenkorjausta hieronnan yhteydessä tai se voidaan tehdä myös omana hoitonaan.

Nykyään koulutukseen liittyy myös Suomen Eläinterveydenhuolto -opistossa tehtävä koiran anatomian ja fysiologian, sekä tautiopin opiskelu. Jakso kestää noin 10 kk verkko-opiskeluna ja sisältää lukuisia harjoitustehtäviä.