Olen opiskellut Tarja Tirkkosen kehittämää Bene Statera -tyylin jäsenkorjausta. Koulutukseen liittyi myös Suomen Eläinterveydenhuolto -opistossa tehtävä koiran anatomian ja fysiologian, sekä tautiopin opiskelu. Jakso kestää noin 10 kk verkko-opiskeluna ja sisältää lukuisia harjoitustehtäviä.

Toinen opettajani on pitkän linjan ammattilainen Pertti Rantala. Hän on alan pioneereja ja kehittänyt jäsenkorjausta omaan tyyliinsä, sekä tehnyt hoitoja ja opettanut jo parinkymmenen vuoden ajan. Hänen opissaan olen suorittanut koirien jäsenkorjauksen opinnot, alkuosan vuonna lokakuussa 2020 ja toisen osan lokakuussa 2021. Opiskeluun kuului myös 15 raportoitavaa hoitoa, jotka suoritin teoriajaksojen välillä.

Jäsenkorjauksella voimme pyrkiä avaamaan lukkoja, jotka mahdollisesti ovat koiran rangassa ja nivelissä. Hellävarainen käsittely tekee nivelille tilaa ja voitelee niitä. Jäsenkorjaus ei sisällä mitään niksauttelua tai äkkinäisiä liikkeitä ja siinä ei koskaan mennä koiran luonnollisen liikeradan ulkopuolelle. Toki jos koiralla on todettu esim. spondyloosi tai nivelrikkoa, niin niitä ei voida jäsenkorjauksellakaan parantaa. Muista aina mainita hierojalle, mikäli koirallasi on todettu nämä tai itse epäilet että kyseisiä ongelmia voisi olla.

Käytän jäsenkorjausta tarpeen mukaan osana koiran klassista hierontaa.